Omlet z sosem pieczarkowym

4.48 (179 ocen)

  • 20 min

Na szybkie śniadanie dla ukochanej osoby. Wolę omlety,niż jajecznice, są eleganckie ;)

  • 20 min

Składniki:

  • SOS:
    5 pieczarek
    3/4 szklanki śmietany do zup i sosów
    1 średnia cebula
    4 łyżki masła
    pieprz,sól
    OMLET:
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Omlet z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy,kroimy w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Dusimy razem na maśle. Po chwili wlewamy Śmietanę, dusimy jeszcze chwilę, doprawiamy.
    Z jajek, mleka i koperku smażymy omlet na małym ogniu z jednej strony. Wykładamy go na talerz, polewamy sosem i składamy wpół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować