Omlet z warzywami i zielskiem

0 (0 ocen)

Bardzo smaczny i zdrowy omlet pełen rozmaitości - świetny pomysł na śniadanie szczególnie wczesnowiosenne.

Składniki:



  • 3 jajka
    3 rzodkiewki
    3/4 szkl mrożonej fasolki szparagowej
    oliwa
    garstka świezych lisktów mniszka lekarskiego
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie

Omlet z warzywami i zielskiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olwię, dodajemy fasolke szparagowa i podsmażamy ja ok 5 min az stanie sie miękka. Do miski wybijamy jajka sprawdzając ich świezośc, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy trzepaczką zawartość. Mase jajeczną wlewamy na patelnię, dodajemy pokrojone w kawąłki rzodkiewki i liście mniszka lekarskiego. Omlet przykrywamy przykrywka i smazymy na wolnym ogniu az sie zetnie ok 10 min).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy