" Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym "

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatny biszkoptowy omlet , w sam raz na słodkie śniadanie!

  • 20 min

Składniki:


  • Omlet :

    - jajko - 2 szt
    - mąka pszenna - 2 łyżki
    - sól - 1 szczypta
    - masło - 1 łyżka

    Mus:

    - jabłka prażone - 50 g
    - cukier puder - 1 łyżka
    - laska wanilii - 1 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Omlet

" omlet biszkoptowy z musem jabłkowym " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mus:

    Laskę wanilii wydrążamy.

    Dodajemy do cukru pudru.

    Delikatnie mieszamy z prażonymi jabłkami.



    Omlet:

    Białka oddzielamy od żółtek.

    Ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę!

    Dodajemy żółtka i mąkę i mieszamy aż dokładnie się połączą.

    Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy ciasto.

    Smażymy po kilka minut z 2 stron.

    Rozkrawamy na 2 księżyce.

    Przekładamy musem waniliowo - jabłkowym i obficie posypujemy cukrem pudrem!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować