Omlet biszkoptowy z truskawkami i jagodami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nie ma nic lepszego od słodkiego rozpoczęcia dnia:)

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
    Łyżka cukru trzcinowego
    3 łyżki masła
    Owoce (garść truskawek, jagód)

Omlet biszkoptowy z truskawkami i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, dodajemy łyżkę cukru i ubijamy ok. minuty. Żółtka, mąkę oraz jagody delikatnie łączymy z pianą.
  • 2. Smażymy na maśle, pod przykryciem, gdy spód się zarumieni przewracamy omlet i smażymy kilka minut. Podajemy z pokrojonymi truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy