Omlet na zimno na mleku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli, po czym dodajemy stopniowo mleko kokosowe. Miskę kładziemy na garnku z gotującą się wodą. Często mieszamy, aż masa zacznie gęstnieć (ok. 15 minut).
2.Blachę do pieczenia (25x11) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem lub margaryną. Wlewamy naszą masę i pieczemy 20 -25 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyciągamy omlet na deskę i odstawiamy do ostygnięcia.
3.W tym czasie rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu!) i wrzucamy płatki migdałów. Prażymy kilka minut, uważając żeby nie przypalić.
4.Wystudzony omlet kroimy na dwie lub trzy równe części, posypujemy migdałami i startą skórką z limonki i podajemy. Smacznego!
Komentarze