Omlet podwójnie jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko ugotowane obrać z łupinki i pokroić w krążki. Do miseczki wlać małą filiżankę mleka, dodać 2 łyżeczki skrobi, wymieszać za pomocą trzepaczki. Wbić 1 jajko, doprawić solą i pieprzem, ubijać intensywnie by wtłoczyć powietrze do masy jajecznej. Szczypiorek z cebulką pokroić w plasterki i dodać do masy, krótko wymieszać.
2.Na patelni do naleśników rozgrzać 1 łyżeczkę oleju, wylać na patelnię jajeczną masę, układać krążki jajek, przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu, tak by spód się zarumienił a wierzchnia masa się ścięła.
3.Gdy omlet jest gotowy posypać go startą połówką papryczki Snack Peppers, oraz doprawić solą i pieprzem. Omlet za pomocą łopatki zsunąć na duży talerz i zjeść ze smakiem:)
Komentarze