Omlet po grecku

5 (157 ocen)

  • 30 min

Smaczne, syte i kolorowe śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • * 2 jaja
    * sól, pieprz, zioła
    * ser feta
    * ogórek
    * sałata
    * pomidor
    * słonecznik
    *sos winegret
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Omlet po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztrzepujemy jaja, dodajemy sól, pieprz, zioła.
    Wylewamy na gorąca patelnię i smażymy z obu stron.
  • 2. W międzyczasie na patelni prażymy na małym ogniu słonecznik.
  • 3. Sałatę myjemy rwiemy na kawałki, cebulkę, ogórka,pomidora, fetę kroimy w kosteczkę i układamy na omleta.
  • 4. Posypujemy prażonym słonecznikiem.
  • 5. Polewamy sosem winegret.

Porady

Warzywa możemy dopierać wg. własnych upodobań. Możemy dodać również oliwki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować