Omletowa rolada jagodowo-kakaowa z nadzieniem twarogowo-jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO : Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. I rozdzielić na dwie porcje. Do jednej dodać sok z jagód a do drugiej kakao i delikatnie wymieszać. Żółtka połączyć za pomocą miksera razem z mąką, proszkiem do pieczenia, miodem, kefirem i cynamonem. Podzielić na dwie porcje i dodać do ubitych białek. Formę ( u mnie 20 cm x 20 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i wylewać obie masy w dowolny sposób tak żeby utworzyły prostokąt z tej ilości składników powinna wyjść grubość ok 1,5 - 2 cm . Piec w 180' C ok 10-15 min.
NADZIENIE : twaróg zblendować z jagodami na gładką masę.
Gdy ciasto ostygnie, nałożyć masę twarogową i zwinąć w roladę SMACZNEGO !
Komentarze