Omletowa rolada jagodowo-kakaowa z nadzieniem twarogowo-jagodowym

0 (0 ocen)

Znudził ci się standardowy omlet z patelni ?! Upiecz go w piekarniku i podaj go w formie ciasta :)

Składniki:

  • * 2 jajka
    * 4 łyżki dowolnej mąki ( u mnie kukurydziana )
    * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 1 łyżka miodu
    * 5 łyżek kefiru/mleka/jogurtu naturalnego ( u mnie kefir )
    * 1 łyżka ciemnego kakao
    * 4 łyżki soku z jagód
    * cynamon
    * 5 łyżek chudego twarogu
    * jagody świeże lub mrożone ( u mnie jagody ze słoika )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Omlet

Omletowa rolada jagodowo-kakaowa z nadzieniem twarogowo-jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO : Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. I rozdzielić na dwie porcje. Do jednej dodać sok z jagód a do drugiej kakao i delikatnie wymieszać. Żółtka połączyć za pomocą miksera razem z mąką, proszkiem do pieczenia, miodem, kefirem i cynamonem. Podzielić na dwie porcje i dodać do ubitych białek. Formę ( u mnie 20 cm x 20 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i wylewać obie masy w dowolny sposób tak żeby utworzyły prostokąt z tej ilości składników powinna wyjść grubość ok 1,5 - 2 cm . Piec w 180' C ok 10-15 min.
    NADZIENIE : twaróg zblendować z jagodami na gładką masę.
    Gdy ciasto ostygnie, nałożyć masę twarogową i zwinąć w roladę SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować