Ostro słodkie skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 30 min

Soczyste, bez zbędnej przesady PYCHA :)

  • 4 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg skrzydełak
    duża cebula
    2 ząbki czosnku (lub szczyptę czosnku granulowanego)
    2 łyżki miodu
    2 łyżki ketchupu łagodnego (np. Włocławski)
    3 łyżki musztardy
    zioła prowansalskie
    mielona ostra papryka
    pieprz ziołowy

Ostro słodkie skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę, miód, ketchup i wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą. W celu uzyskania jednolitej konsystencji można dolać trochę przegotowanej wody lub oleju (bądź oliwy).
  • 2. Dobrze mieszamy marynatę ze skrzydełkami, odstawiamy na 2godz do lodówki.
  • 3. Pokroić cebulkę w piórka i drobno czosnek. Wykładamy nimi blachę do pieczenia. Na to zamarynowane mięso. Pieczemy przez ok 50min. w 170-160 St. Co jakiś czas polewając je powstającym sosem.

Porady

Najlepiej smakuje z surówką z białej kapusty z marchewką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy