Oszukany pleśniak - ciasto z dużą ilością kruszonki

4.5 (175 ocen)

  • 45 min

Chrupiące ciasto z dużą ilością kruszonki!

  • 45 min

Składniki:

  • - mąka - 2 szklanki
    - margaryna - ok. 180g
    - cukier - 5 łyżek
    - jajka - 3 szt
    - cukier do białek - 3 łyżki
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - olejek do ciast śmietankowy - 3 łyżki
    - kakao - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pleśniak Desery

Oszukany pleśniak - ciasto z dużą ilością kruszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pleśniak 1.
    Mąkę, margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia przekładamy do miski i zagniatamy ciasto.

    Dzielimy na trzy części.

    Jedną część ciasta wykładamy na posmarowaną tłuszczem foremkę ( keksówkę ).

    Do drugiej części dodajemy kakao i ścieramy na tarce na rozłożone ciasto.

    Białka ubijamy na sztywną pianę.

    Dodajemy cukier i dalej ubijamy, na koniec dodając olejek.

    Pianę wykładamy na kakaowe ciasto.

    Trzecią część ciasta ścieramy na pianę.

    Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 170C.




    Studzimy i opruszamy cukrem pudrem!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować