1.Spód:
Z ciasteczek Oreo wydrążyć ze środka białą masę i przełożyć do oddzielnej miski. Ciemną, kruchą część ciasteczek zmiksować malakserem do postaci „piasku”, dodać rozpuszczone zimne masło, dokładnie wymieszać, wyłożyć dno formy do tarty (średnica 26cm). Wstawić do lodówki na około 30minut.
2.Masa serowa:
Żelatynę zalać 1/4 szklanki mleka żeby napęczniała a resztę mleka podgrzać
i dodać do żelatyny, mieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Mikserem utrzeć żółtka z cukrem na puch, dalej miksując dodać masło, serek waniliowy, białą masę z ciasteczek, sok z cytryny i przestudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać mikserem. Przełożyć masę na schłodzony spód tarty.
3.Na wierzchu udekorować ciasteczkami Oreo i wstawić do lodówki na około 60minut.
Komentarze