Orientalny gulasz w bułce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wyjątkowa propozycja podania, orientalny smak - zaskocz znajomych - niech poczują się w Twoim domu jak w restauracji.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • około 350 g mięsa z szynki wieprzowej
    1 papryka czerwona
    2 średnie cebule
    1 marchew
    1/2 puszki pomidorów
    1/2 butelki piwa Porter
    2 kabanosy podwędzane
    1 łyżeczka przyprawy Tandari Masala
    sól
    olej do smażenia

Orientalny gulasz w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelnik, wrzucić mięso i podsmażyć na złoto. Marchew pokroić w kostkę - dodać do mięsa. Zalać piwem i dusić, aż płyn prawie całkowicie wyparuje.
    Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, kabanosy w kawałki - dodać do mięsa - dusić.
    Dodać pomidory, doprawić do smaku solą i przyprawą Tandari Masala Royal Brand.
    Dusić kilka minut.

    Bułki - odciąć wierzch, wydrążyć. Wnętrze posamrowac rozmąconym jajkiem i zapiec w piekarniku przez 10 minut w 200 stopniach.

    Mięso nakładac do miseczek-bułeczek. Podawać na ulubionej surówce.

Porady

buki napełniac tuż przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy