Orientalna zupa z kalarepy

4.49 (160 ocen)

Z dodatkiem słodkich rodzynek i przyprawy curry.

Składniki:

  • 2 średnie kalarepy (łącznie około 500g)
    4 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    80 g rodzynek
    100 g serka topionego z pieczarkami lub kremowego
    4 szklanki bulionu warzywnego
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka curry
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry Przystawki

Orientalna zupa z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orientalna zupa z kalarepy 1. Czosnek pokroić na cienkie plastry i zrumienić na maśle.
  • Orientalna zupa z kalarepy 2. Oprószyć mąką, chwilę zasmażyć. Powoli wlać bulion, mieszając. Zagotować. Dodać obie kalarepy obrane i pokrojone w zgrabne słupki. Dołożyć rodzynki, wsypać curry i pieprz cayenne. Gotować 10 min.
  • Orientalna zupa z kalarepy 3. Następnie dodać pokrojony serek topiony. Gotować, mieszając, aż ser się rozpuści.
  • Orientalna zupa z kalarepy 4. Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Zupę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować