Kasza w moim jadłospisie to podstawa. Jestem miłośniczką wszelkich kasz, a niedawno odkryłam kaszę orkiszową która jest bardzo zdrowa. Polecam ją w formie sałatki która możemy zjeść na lekki obiad albo kolację.
Orkiszowa sałatka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotuję według instrukcji na opakowaniu, wyjmuje z woreczka i studzę. Szpinak dokładnie myję i przesmażam na maśle dosłownie chwilę, na końcu dodaję czosnek sprasowany i wyłączam gaz, doprawiam sola, pieprzem. Cukinię myję, nie obieram i kroję w cienkie paski, przesmażam ją ale ma zostać aldente, pod koniec dodaję połówki pomidorków które tez przesmażam, doprawiam solą, pieprzem, przyprawą grecką. Kaszę łączę ze szpinakiem, cukinią, pomidorkami, łososiem, posypuję kawałkami orzechów i natką pietruszki.
Komentarze