Orkiszowe ciasto marchewkowe

1 (2 ocen)

  • 1 godz. 15 min

pyszne wilgotne szybkie ciasto moje dzieci jadły z apetytem :)

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki orkiszowej (szklanka 300ml)
    2 szklanki startej marchewki
    10 dużych łyżek oleju rzepakowego
    3 duże łyżki miodu lub inne coś słodkiego Emotikon tongue
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    3 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 duża łyżka cynamonu
    2 szczypty soli
    krojone migdały do posypania
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Orkiszowe ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka zmiksować z solą, miodem i cukrem
  • 2. dodać olej
  • 3. dodać mąkę z proszkiem
  • 4. i na koniec marchewkę
    wymieszać
  • image-23dif3f 5. formę smaruje odrobiną oleju
    wykładam ciasto
    posypuje migdałami
  • 6. nagrzać piekarnik do 150-160 stopnie góra dół
    wstawić ciasto piec godzinę
    sprawdzam patyczkiem jeśli jest suchy to ciasto gotowe
    (u mnie wystarczyła godzina)
    wył piekarnik zostawiam ciasto na 10 minut
  • 7. następnie uchylam drzwiczki i zostawiam aż wystygnie

Porady

NIE OTWIERAJ PIEKARNIKA PRZED UPŁYWEM 50-60 min SKŁADNIKI POWINNY MIEĆ TEMPERATURĘ POKOJOWĄ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować