Przepis sama wymyśliłam szukając pomysłów na szybki obiad. Jestem miłośniczką sosów azjatyckich i indyka. Postanowiłam to razem połączyć i wyszło super fajne danie i szybkie.
Orkiszowe muszelki z grillowanym indykiem i sosem hoisin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z indyka rozcinam na cieńsze kawałki , marynuję w oliwie, dodaję sól, pieprz, bazylię, oregano, sprasowane ząbki czosnku. Na grillu elektrycznym grilluję z dwóch stron około 10 minut. Do gorącej wody wrzucam makaron orkiszowy i gotuje 7 minut. Odcedzam, przelewam zimna wodą Na patelni podsmażam kurki, doprawiam solą, pieprzem. Można dodać pieczarki. Ja miałam zamrożone kurki.. Na talerzu strzępię sałatę, dodaję makaron wymieszany z sosem hoisin, dodaję kukurydzę z groszkiem , pokrojoną chili, kawałki piersi z indyka, oraz kurki. Pomidorki koktajlowe kroję na pół i również dodaję.
Komentarze