Orkiszowe muszelki z grillowanym indykiem i sosem Hoisin

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepis sama wymyśliłam szukając pomysłów na szybki obiad. Jestem miłośniczką sosów azjatyckich i indyka. Postanowiłam to razem połączyć i wyszło super fajne danie i szybkie.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron orkiszowy z warzywami: 400 gramów
    - pierś z indyka: 500 gramów
    - kukurydza z groszkiem: 1 puszka
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - kurki mrożone: 20 dekagramów
    - papryczka chilli czerwona świeża: 1 sztuka
    - sałata lollo: 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - czosnek-ząbek: 2 ząbki
    - bazylia: 0.5 łyżeczki
    - oregano: 0.5 łyżeczki
    - oliwa albo olej: 3 łyżki
    - sos Hoisin: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Orkiszowe muszelki z grillowanym indykiem i sosem hoisin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka rozcinam na cieńsze kawałki , marynuję w oliwie, dodaję sól, pieprz, bazylię, oregano, sprasowane ząbki czosnku. Na grillu elektrycznym grilluję z dwóch stron około 10 minut. Do gorącej wody wrzucam makaron orkiszowy i gotuje 7 minut. Odcedzam, przelewam zimna wodą Na patelni podsmażam kurki, doprawiam solą, pieprzem. Można dodać pieczarki. Ja miałam zamrożone kurki.. Na talerzu strzępię sałatę, dodaję makaron wymieszany z sosem hoisin, dodaję kukurydzę z groszkiem , pokrojoną chili, kawałki piersi z indyka, oraz kurki. Pomidorki koktajlowe kroję na pół i również dodaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować