Pychotka orzechowo- dżemowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników wyrobić ciasto. Podzielić je na 2 części. Każdą część rozłożyć na blaszkach o jednakowym wymiarze ( ja użyłam 25x36 cm). Ciasto nakłuć widelcem i każdą z części posmarować konfiturą/dżemem. Bezę zrobić z podanych składników. Podzielić na 2 części i wyłożyć na surowych plackach następnie posypać pokrojonymi orzechami. Każdy placek piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 st.C przez około 35-40 minut.
Szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę i cukier. Ugotować budyń i ostudzić. Utrzeć masło z margaryną i żółtkami następnie po łyżce dodawać budyń .
Upieczone i ostudzone placki ciasta przełożyć kremem i wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego !!!
Porady
Powidła lub dżem wybieramy ulubiony
Ciasto najlepiej smakuje po min. 12 godzinach w lodówce.
Komentarze