Orzechowiec z szyszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Keksówkę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć pierwszą warstwę herbatników.
KREM:
Kremówkę ubić, pod koniec dodając cukier puder i śmietan - fixy. Następnie połączyć mascarpone z orzechami, dodać do ubitej kremówki.
SZYSZKA:
Ryż preparowany wymieszać z kajmakiem. Konsystencja ma być gęsta, ale do rozsmarowania.
Na warstwę herbatników wyłożyć 1/2 kremu, przykryć drugą warstwą herbatników. Na nie dać całą szyszkę, rozsmarować równo, przykryć herbatnikami. Na wierzchu rozłożyć drugą część kremu i znów herbatniki. Łącznie mamy 4 warstwy herbatników, 2 warstwy kremu i 1 warstwę szyszki.
Całość schłodzić dokładnie w lodówce.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną polewą.
Komentarze