Orzechowy bałwanek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem, następnie dodać delikatnie żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Masę wylać na blachę, piec 25 minut w 180 stopniach.
2.Masa cappuccino: Cappuccino rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Mleko wlać do garnka, mieszając dodać do niego przesianą mąkę. Dodać rozpuszczone cappuccino. Wymieszać. Ostudzić.
Utrzeć margarynę, dodać masę cappuccino. Razem zmiksować na gładką masę.
3.Masa śmietanowa: śmietanę ubić z fixami i cukrem pudrem.
4.Biszkopt posmarować masą cappuccino, następnie masą śmietanową.
Z kartonu wyciąć szablon bałwanka, przyłożyć do ciasta i posypać wierzch kakao. Schłodzić.
Komentarze