Owocowy motylek

0 (0 ocen)

Smaczny i zdrowy podwieczorek dla małego niejadka.

Składniki:

  • 4 kromki tostowego chleba
    kilka truskawek
    pomarańcza
    2 łyżki masła
    cukier puder

Owocowy motylek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba wyciąć serduszka. Pomarańczę dokładnie umyć i z połowy zetrzeć skórkę na tarce o małych oczkach. Masło wymieszać ze skórką i posmarować kromeczki. Chleb zarumienić z obu stron na patelni. Truskawki pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć z nich brzuszek i głowę motylka, skrzydła to będą serduszka. Motylka posypać cukrem pudrem i udekorować kawałkami pomarańczy i truskawek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy