Owocowa niespodzianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.I: z białek ubijamy pianę, dodajemy
cukier i miksujemy. Żółtka,
ocet i proszek mieszamy,
dodajemy do piany. Wsypujemy
mąki i delikatnie mieszamy. Pieczemy
w tortownicy 30-40 minut
w 170-180 °C. Po ostudzeniu
kroimy na 3 części.
2.II: budyń gotujemy z sokiem,
gdy przestygnie, wykładamy na
okrągły biszkopt.
3.III: mleko miksujemy z cukrem.
Każdą galaretkę rozpuszczamy
w szkl. wody. Jedną tężejącą razem
z żelatyną dodajemy do mleka.
Miksujemy. Wykładamy na
masę, na niej owoce. Zalewamy
drugą galaretką. Z 2 pozostałych
biszkoptów wycinamy serca, jedno
układamy pośrodku ciasta.
4.IV: gotujemy mleko z cukrami,
wlewamy żółtka wymieszane
z mąkami. Studzimy. Ucieramy
z masłem, połowę wykładamy
na biszkopt, a na kremie owoce.
Przykrywamy 2. sercem, smarujemy
resztą kremu. Układamy
owoce, zalewamy tężejącą galaretką.
Dekorujemy
Komentarze