Owocowa pierś

0 (0 ocen)

Pyszna i soczysta pierś z kurczaka faszerowana jabłkiem oraz gruszką pieczona w piwie

Składniki:

  • 1/2 obranego jabłka
    1/2 obranej gruszki
    1 spora pojedyncza pierś z kurczaka
    250 ml piwa
    1 łyża miodu
    1 łyżka cukru

Owocowa pierś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce pokrój w plasterki, polej miodem i zasyp cukrem. Odstaw na 10 min
  • 2. W piersi za pomocą ostrego noża wytnij kieszonkę
  • 3. Do kieszonki włóż owoce. Dziurę kieszonki zepnij wykałaczkami.
  • 4. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornm. Polej go powstałym sosem spod owoców. Zalej piwem.
    Piecz w 185 stopniach przez ok 50 min. Od czasu do czasu polewając piwem

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pianka owocowa