OWOCOWA POEZJA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

pieczenie to pasja i staram się wymyślac zawsze coś innego

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • BISZKOPT;6 JAJ
    1 SZKL. CUKRU
    3/4 SZKL. MĄKI PSZENNEJ TYP 450
    1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    2 ŁYŻKI CACAO
    1 DŻEM MALINOWY
    1 SOK JABŁKOWO-MARCHEWKOWO-BANANOWY 750 ML
    2 BUDYNIE WAMILIOWE
    500ML. ŚMIETWNY 30%LUB 36%
    1 OPAKOWANIE " MASY ŚMIETANOWEJ O SMAKU TRUSKAWKOWYM" Z DR.OETKER
    2 PACZKI BISZKOPTÓW
    1/2 TABLICZKA BIAŁEJ CZEKOLADY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Owocowa poezja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka
    ubijamy przez 2-3 minuty
    dodajemy mąke wymieszaną z cacao i proszkiem ,delikatnie mieszamy łyżką
    wylewamy ma blaszke 27*36 i pieczemy w 180 c przez 40-50 min

    masa budyniowa
    1 szklanke soku odlewamy reszte gotujemy
    budyń mieszamy z sokiem i wlewamy do pozostałego gotującego się soku

    masa śmietanowa
    śmietane ubijamy i dodajemy zawartość opakowania

    biszkopta studzimy i kroimy na pół
    jedną połowe smarujemy dżemem i układamy biszkopty ma które wylewamy mase budyniową przykrywamy 2 połówką biszkopta i studzimy tak długo aż masa budyniowa będzie zimna
    mase śmietanową wykładamy na ciasto i dekorujemy z tartą białą czekoladą
    ciasto chłodzimy
    SMACZNEGO

Porady

Masa śmietanowa będzie bardziej stabilna jeśli dodamy do niej 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody pamiętajmy o zachartowaniu żelatyny przed dolaniem do masy "2-3 łyżni masy dodajemy do żelatyny i mieszamy"

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować