Owocowa polędwica z dzika w galarecie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzięki owocom polędwica ma bardzo delikatny smak

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - polędwica z dzika: 40 dekagramów
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - ziele angielskie, ziarenka: 6 sztuk
    - czarny pieprz ziarnisty (ziarenek): 10 sztuk
    - małe suszone papryczki chili: 2 sztuki
    - sól peklowa: 0.33 łyżeczki
    - konfitura z owoców róży (kilka łyżek): 1 sztuka
    - brzoskwinie z puszki,bez soku: 4 sztuki
    - Żelatyna: 3 łyżki
    - wywar z kurczaka: 1.5 szklanki
    - sól, pieprz, do smaku: 1 sztuka
    - woda (wg potrzeb): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Owocowa polędwica z dzika w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie czyścimy, osuszamy i nacieramy sola peklową, odkładamy do lodówki na 24 godziny. Liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty oraz papryczki chili zagotowujemy ze szklanką wody, studzimy, zalewamy mięso i wkładamy do lodówki na kolejne 72 godziny.
  • 2. Po upływie tego czasu mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia wraz z marynatą, przykrywamy i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 40 minut.
  • 3. Gdy mięso wystygnie, kroimy je w cienkie plasterki i smarujemy delikatnie konfiturą. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plasterku brzoskwini, zwijamy, układamy na niedużym półmisku. Przybieramy plasterkami brzoskwini oraz całymi owocami róży z konfitury. zwijamy, układamy na niedużym półmisku.
  • 4. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki letniej wody i następnie dodajemy do gorącego wywaru. Mieszamy do czasu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy, zalewamy mięsne zawijaski. Wkładamy do lodówki. Podajemy, gdy galareta całkowicie zastygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować