Deser jogurtowy z galaretką i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

pyszny , lekki deser w szklance o smaku borówek i bananów :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Galaretka:
    200ml gęstego soku malinowego
    300ml wody niegazowanej
    3 łyżeczki żelatyny+50ml zimnej wody

    Pianka z borówek:
    200g borówek
    3 białka
    50g cukru


    Krem bananowy:
    2x banan
    100g masła
    1 żółtko

    Jogurt:
    jogurt naturalny
    50g borówek 1 łyżka musli

    dodatkowo:
    kilka łyżek musli
    6x ciastko delicja
    1x jabłko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jogurtowy z galaretką i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretka:
    Wodę z sokiem zagotować. Żelatynę rozmieszać w zimnej wodzie. Wrzący sok zdjąć z palnika i wlać żelatynę. Bardzo dokładnie rozmieszać i ostudzić. Przestudzony sok równo rozlać do wysokich szklanek. Po całkowitym wystudzeniu trzymać w lodówce do stężenia.
  • 2. Pianka z borówek:
    Borówki zmiksować robotem kuchennym. Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Następnie po łyżyce wmiksować krem z borówek.
  • 3. Krem bananowy:
    Banana zetrzeć na tarce. Masło zmiksować na puszek. Dodać żółtko i po łyżce mus bananowy. Dokładnie zmiksować .
  • 4. Jogurt:
    Jogurt wymieszać z borówkami i musli.
  • 5. Ciastka przekroić na pół. Jabłko pokroić w półplasterki.


    Na galaretkę wyłożyć krem bananowy. Następnie piankę z borówek, jogurt , posypać musli, ułożyć ciastko, na to jabłko i przykryć znów borówkową pianką. Chłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować