Deser jogurtowy z galaretką i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretka:
Wodę z sokiem zagotować. Żelatynę rozmieszać w zimnej wodzie. Wrzący sok zdjąć z palnika i wlać żelatynę. Bardzo dokładnie rozmieszać i ostudzić. Przestudzony sok równo rozlać do wysokich szklanek. Po całkowitym wystudzeniu trzymać w lodówce do stężenia.
2.Pianka z borówek:
Borówki zmiksować robotem kuchennym. Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Następnie po łyżyce wmiksować krem z borówek.
3.Krem bananowy:
Banana zetrzeć na tarce. Masło zmiksować na puszek. Dodać żółtko i po łyżce mus bananowy. Dokładnie zmiksować .
4.Jogurt:
Jogurt wymieszać z borówkami i musli.
5.Ciastka przekroić na pół. Jabłko pokroić w półplasterki.
Na galaretkę wyłożyć krem bananowy. Następnie piankę z borówek, jogurt , posypać musli, ułożyć ciastko, na to jabłko i przykryć znów borówkową pianką. Chłodzić w lodówce.
Komentarze