Pyszna, sezonowa, owocowa :) Po więcej przepisów zapraszam na bloga www.cakesbykejt.blogspot.com
50 min
Składniki:
MASA SEROWA:
3 opakowania serka Almette Fruit o smaku morelowo - waniliowym
1 małe opakowanie jogurtu greckiego light
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie żelatyny instant do deserów (np. Dr Oetker)
MASA OWOCOWA:
250g malin
250g borówki amerykańskiej
2 łyżki cukru pudru
Owocowa tarta na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty o średnicy 26cm. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C i piec 15 - 20 minut. Wystudzić.
2.MASA SEROWA:
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Serki zmiksować z jogurtem greckim. Dodać 1/2 żelatyny, zmiksować na puszystą masę. Odstawić na chwilę do lekkiego stężenia.
3.Na przygotowane i ostudzone ciasto francuskie wyłożyć przygotowaną masę serową, następnie masę owocową. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze