Owsianka królewska z wanilią i skórką pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Rok temu postanowiłem zmienić swoje kulinarne życie, Związane to było z przejściem na dietę, chęcią pozbycia się zbędnych kilogramów. Udało się. Dziś lżejszy o ponad 40 kg nie wyobrażam sobie dnia bez owsianki, która nie tylko zaspakaja głód na dobre kilka godzin, jest również zdrowa i smaczna.

  • 15 min

Składniki:

  • Używam:
    -płatki owsiane pszenne 4 łyżki
    -pół startego na papkę banana
    -twaróg półtłusty zmielony, przeciśnięty przez praskę
    -jogurt naturalny
    -2cm laski wanilii
    -miód lub cukier brązowy
    -kilka orzechów laskowych zgniecionych w moździerzu
    -skórka pomarańczowa starta, świeża
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Owsianka Przystawki

Owsianka królewska z wanilią i skórką pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki w małej miseczce zalewamy wrzątkiem, odstawiamy do momentu, gdy wchłoną wodę. Łączymy je z bananem, mieszamy. Dodajemy twaróg połączony z łyżka jogurtu, wanilią i łyżeczka miodu. Mieszamy, posypujemy skórką pomarańczy i orzechami. Podajemy ze świeżym jabłkiem posypanym orzechami z miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować