Pan Sum i szparagi

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz w życiu przyrządzałam suma, i muszę przyznać, że smakował idealnie :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szparagi: 350 gramów
    - filet z suma rozmrożony: 300 gramów
    - sos blue dragon: 0.5 opakowania
    - pieprz cayenna: 1 szczypta
    - przyprawa do ryb ziołowa: 2 łyżki
    - jogurt grecki light: 50 gramów
    - mięta suszona: 2 łyżeczki
    - chrzan żurawinowy: 1.5 łyżeczki

Pan sum i szparagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rybę pokroić i każdy kawałek obtoczyć w sosie, następnie każdy z nich posypać z obu stron pieprzem oraz przyprawą ziołową. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Piekarnik rozgrzać do 200 C. Przed włożeniem do piekarnika, posypać rybę łyżeczkę sezamu .Pieczemy przez 20 min w temp. 220 stopni.
  • 3. Składniki na sos ( jogurt, mięta, chrzan) mieszam i odstawiamy do lodówki na czas pieczenia się ryby.
  • 4. Szparagi posypujemy przyprawą Kucharek i gotujemy na parze przez 5-6 minut .

    SMACZNEGO :)

Komentarze

Podobne przepisy