Nigdy nie przepadałam za panga dla mnie to sztuczna ryba jednak jak mąż uraczył mnie tym zakupem zastanawiałam się co można z tego wykombinować i powstała naprawdę dobra rybka. Polecam wypróbować.
25 min
Składniki:
3 filety mrożone pangi
1 duża cytryna
1 łyżeczka przyprawy do ryb
Vegeta / pieprz
Tłuszcz do smażenia
Jajko
Bułka tarta
½ szklanki mleka
Panga w cytrynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odmrażamy pangę zalewając ją ½ szklanki wody oraz ½ szkl. Mleka . skórkę z cytryny zetrzeć a sok z cytryny wycisnąć i zalać odmrażaną pangę.
Gdy płaty rybki się odmrożoną wyciągamy „z zalewy” oprószam przyprawą do ryb oraz Vegetą i pieprzem doprawiam rybkę. Następnie panieruje roztrzepanym jajku doprawiony Vegetą i pieprzem oraz dodajemy startą skórkę cytryny. I panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Komentarze