Panga w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję codziennie, a inspiracje czerpię z internetu i gazet

Składniki:

  • ● 1/2 kg mrożonych filetów z pangi
    ● jajko
    ● mąka do panierowania
    ● puszka kukurydzy
    ● 3 łyżki śmietany
    ● przyprawy:
    do kurczaka, ostra mielona papryka, zioła
    prowansalskie, majeranek, sól, pieprz

Panga w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrażamy, myjemy
    i oprószamy solą oraz
    pieprzem. Obtaczamy w rozkłóconym
    jajku i mące. Smażymy
    z obu stron
  • 2. Kukurydzę zagotowujemy
    razem z zalewą. Doprawiamy,
    wlewamy śmietanę, mieszamy.
    Dusimy, aż sos zgęstnieje.
    Filety układamy na talerzach,
    polewamy sosem.

Porady

Sabiny Czogały Można też użyć filetów z mintaja. Danie podajemy z fasolką szparagową

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy