Panierowana Pierś Kurczaka z Żółtym Serem i Ananasem

4.5 (155 ocen)

Idealne połączenie smaku mięsa ze słodyczą ananasa.

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka, czosnek granulowany, przyprawa uniwersalna, pieprz, 3 plastry żłółtego sera, 2-3 krążki ananasa z puszki, jajko, łyżka mleka, bułka tarta, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Panierowana pierś kurczaka z żółtym serem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przecięte piersi z kurczaka 1. Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć mięso wzdłuż, rozłożyć i obsypać czosnkiem. Na filecie położyć kolejno ser, krążek ananasa, ser i zamknąć pierś. Oprószyć mięso przyprawa uniwersalna oraz pieprzem. Jajko roztrzepać z dodatkiem mleka, zanurzyć filety. Następnie panierować w bułce tartej.
  • Smażenie piersi kurczaka z ananasem i serem 2. Kotlety smażyć na małym ogniu w głębokim tłuszczu. Kiedy jedna strona będzie już usmażona, przekręcić na drugą stronę, położyć krążek ananasa a na to plaster żółtego sera. (Jeśli kotlety są małe, przeciąć krążek ananasa na pół.

Porady

Znakomicie smakuje z dodatkiem puree z ziemniaków oraz pomidorów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Sery Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować