panierowana pierś kurczaka na ostro z nutą cytryny.

0 (0 ocen)

  • 15 min

standardowy sznycel z kurczaka w panierce jednak w nieco innej postaci. na ostro..

  • 15 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    jajko
    0,5 szkl. bułki tartej
    1 łyżeczka chilli
    1 łyżeczka soku z cytryny

    sól i pieprz

Panierowana pierś kurczaka na ostro z nutą cytryny. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś przecinamy na 2 części i lekko rozbijamy. solimy i pieprzymy. w jednej miseczce rozbijamy jajko dodajemy chilli i sok z cytryny , mieszamy. w drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. fileta panierujemy najpierw w bułce, później w jajku i znów w bułce. smażymy na oleju.

Porady

podaję taką pierś z ziemniakami z białym sosem oraz buraczkami i marchewką z groszkiem. dodatki oczywiście mogą być dowolne. na fileta można również włożyć żółty ser pod koniec smażenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy