Panierowane roladki z polędwiczki wieprzowej

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Pychotka,pychotka,pychotka.Polecam.Przepis łatwy,nie spodziewałem się takiego efektu końcowego.

  • 40 min

Składniki:

  • 400g. polędwiczki wieprzowej
    1 duży ogórek kiszony
    1 średnia cebula czosnkowa
    100g. boczku wędzonego
    100.g kiełbasy zwyczajnej
    1 małe jajko
    1 łyżka musztardy francuskiej
    łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    sól,pieprz ziołowy,tymianek,majeranek do smaku
    1 łyżeczka oleju rzepakowego
    bułka tarta,jajko,mąka pszenna do panierki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Panierowane roladki z polędwiczki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki luzujemy z błonek,kroimy na cztery równe porcje,rozbijamy tłuczkiem do mięsa na duże płaty,posypujemy delikatnie solą,pieprzem,tymiankiem,oraz majerankiem,Boczek,kiełbasę,ogórek kroimy w tzw.zapałki.Cebulę kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju wrzucamy boczek,cebulę,podsmażamy na rumiano,dodajemy kiełbasę,ogórek,zieloną pietruszkę,mieszamy smażymy jeszcze kilka chwil,studzimy.Do farszu dodajemy musztardę,wbijamy jajko,doprawiamy do smaku.Farsz ułożyć na mięsie,zwijamy rolady,Panierujemy w mące,jajku,bułce tartej.Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju.Przed podaniem roladki kroimy wzdłuż na pół.Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami oraz dowolną surówką.SMACZNEGO.

    ...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować