Panierowany seler

5 (165 ocen)

  • 45 min

Bardzo smaczny.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 duży seler
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
    1 łyżka mąki
    sól,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowany seler - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obrać,umyć i ugotować do miękkości.Osączyć i ostudzić.
  • 2. Pokroić w plastry i oprószyć solą i pieprzem.Obtoczyć w mące,następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  • 3. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować