Pączki churros z piekarnika

4.47 (166 ocen)

Lekka wersja popularnych hiszpańskich pączków.

Składniki:

  • 1 szklanka wody
    100g masła
    2 jajka
    1 szklanka mąki
Wystaw ocenę:

4.47 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pączki churros z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • churros 1. Do garnka wlać wodę i dodać masło.
    Doprowadzić do wrzenia i gotować aż
    masło całkowicie się rozpuści. Zdjąć
    z gazu i dodać mąkę. Dokładnie ją
    wymieszać aż powstanie gładka masa
    (fot. nr.1). Zostawić aż całkowicie ostygnie.
    Do masy dodawać po jednym jajku
    ciągle mieszając. Ma powstać gładkie ciasto.
  • 2. Do rękawa cukierniczego (ja użyłam z końcówką-
    Wilton 1M) włożyć ciasto. Na wyłożoną
    papierem do pieczenia blaszkę wyciskać ok. 10cm
    paski lub serduszka. Piec w nagrzanym do
    200 stopni piekarniku przez ok. 20-25 minut
    (na złoty kolor). Wystudzić i posypać pudrem,
    który można zmieszać z cynamonem.W wersji
    pieczonej smakują jak ptysie:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować