Pączki serowe

0 (0 ocen)

Są szybkie w przygotowaniu i smakują również następnego dnia.

Składniki:

  • 30 dag białego sera
    30 dag mąki
    ½ szklanki mleka
    4 całe jajka
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru pudru ( do smaku)
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli, tłuszcz do smażenia
    alternatywnie rodzynki, wiórki kokosowe (wedle uznania)

Pączki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmielić lub dobrze rozetrzeć. Wszystkie składniki razem wymieszać łyżką w misce. Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażyć ok. 5-8 minut, aby pączki nie były w środku surowe (na wolnym ogniu). Po upieczeniu wyłożyć na papier, żeby tłuszcz odciekł. Posypać cukrem pudrem

Porady

W związku z tym, że te pączki nie są niczym nadziewane dodaję do ciasta sporą garść rodzynek i 2-3 łyżki wiórków kokosowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy