PĄCZKI PTYSIOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min

SZYBKIE,PROSTE I PYSZNE PĄCZKI DO KAWY:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki-0,5 kostki margaryny-5 jajek-1 szklanka wody-1 łyżeczka proszku do pieczenia-cukier puder i cukier waniliowy do posypania-olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pączki ptysiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z margaryną,na wrzątek wsypać mąkę i wymieszać na jednolitą masę i ostudzić.Do ostudzonej masy dodawać po jednym jajku i wymieszać na gładką masę.Kłaść ciasto łyżką na gorący olej i smażyć z obu stron na słomkowy kolor.Wyjmować na ręcznik papierowy i po przestudzeniu posypać cukrem pudrem pomieszanym z cukrem waniliowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować