Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami

4.5 (171 ocen)

Chrupiące paczuszki z ciasta francuskiego kryjące w sobie pyszne nadzienie z kurczaka, pieczarek i cebuli, zespolone żółtym serem. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    200 g pieczarek
    1 cebula
    150 g żółtego sera
    sól
    pieprz czarny
    przyprawa do gyrosa
    olej rzepakowy do smażenia
    1 duże opakowanie ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kg3px1 1. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i odstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć na patelni i przełożyć do miseczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Kiedy się zeszkli dodać zamarynowany filet z kurczaka i mieszając lekko obsmażyć. Tylko tak, aby każdy kawałek się oddzielił. Przełożyć do pieczarek, a kiedy przestygnie dodać starty na tarce jarzynowej żółty ser. Wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem czarnym.
  • image-16s601u 2. Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na osiem kwadratów. Nakładać porcję nadzienia i dobrze zlepiać zamykając wszystko w środku. W trakcie pieczenia ciasto się trochę rozejdzie, dlatego trzeba wszystko dobrze zlepić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez ok 30 min. Podawać na gorąco. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować