Paluchy serowo-imbirowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Chrupkie, aromatyczne i nieco zdrowsze od tych sklepowych- paluchy serowo- imbirowe.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    · 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    · 150 g masła z lodówki
    · 1 jajko
    · łyżeczka proszku do pieczenia
    · 130 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach
    · 1/2 łyżeczki soli
    · 1/4 łyżeczki imbiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Przystawki Dodatki Przekąski Ser

Paluchy serowo-imbirowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluchy serowo imbirowe 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą oraz imbirem. Dodajemy zimne masło i całość dobrze siekamy. Dodajemy jajko oraz ser żółty, całość szybko zagniatamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie ciasto dosyć cienko wałkujemy, wykrawamy podłużne, cienkie paseczki i skręcamy je tworząc spiralę. Paluchy pieczemy na blasze wysmarowanej masłem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, funkcja termoobieg około 12-14 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Sery Bułka pszenna typu paluch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować