Paluszki z cukinii

4.5 (179 ocen)

  • 40 min

Łatwa i szybka w przygotowaniu. Znika błyskawicznie.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 cukinie
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 łyżki parmezanu
    sól/pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Paluszki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy, nie obieramy, przecinamy na dwie połówki w poprzek. Każdą z połówek kroimy na ósemki. Czosnek drobno siekamy lub kroimy w cienkie plasterki. Przygotowaną cukinie posypujemy czosnkiem, przyprawiamy i delikatnie polewamy oliwą z oliwek. Zostawiamy na 10 minut. Po tym czasie możemy posypać parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy około 15/20 minut. Jeżeli nie użyliśmy parmezanu przed pieczeniem, możemy dodać go teraz. Palce lizać ;) Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować