Paluszki cukiniowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Od 8 lat jestem wegetarianką, od 3 studentką, dlatego mój obiad musi być szybki, tani i warzywny.Paluszki z cukinii spełniają te kryteria i wyśmienicie smakują.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 małe cukinie, jajko, bułka tarta, oliwa z oliwek do smażenia

Paluszki cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy cukinie. Następnie kroimy ją na paski, w zależności od preferencji, długie paski możemy przekroić jeszcze na pół. Paluszki obtaczamy w jajku i buce tartej. Następnie smażymy aż będą rumiane.

Porady

Często do obtoczenia paluszków używam różnych opcji np. bułki tartej wymieszanej z płatkami owsianymi/sezamem, albo ziarnami słonecznika. Dzięki oryginalnej panierce paluszki smakują jeszcze lepiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy