Pappardelle z sosem gorgonzola i ruccolą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kremowy delikatny sos, jajeczne pappardell i ruccola. Polecam.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pappardelle jajeczne: 150 gramów
    - ser gorgonzola: 100 gramów
    - ruccola: 1 szklanka
    - śmietanka 12%: 200 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - mąka: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pappardelle z sosem gorgonzola i ruccolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser kroimy w kostkę.
  • 2. Śmietankę podgrzewamy, dodajemy gorgonzolę, mieszamy aż ser się rozpuści.
  • 3. Ruccolę siekamy i dodajemy do śmietanki i sera. Lekko solimy. Podgrzewamy cały czas mieszając. Na koniec dodajemy łyżeczkę maki by zagęścić sos.
  • 4. Pappardelle gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Odcedzamy. Polewamy ciepłym sosem i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Śmietanka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować