Papryka w keczupie

4.42 (207 ocen)

Na zimę przyda się jak znalazł

Składniki:

  • 3 kg papryki
    1 kg cebuli
    1 l łagodnego keczupu
    szklanka oleju
    szklanka octu
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.42 (207 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w około 2 cm paski. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę i cebulę mieszamy z keczupem dodajemy ocet ,olej, cukier, sól i dusimy do momentu aż warzywa zmiękną około 30 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do suchych i czystych słoików. Pasteryzujemy 15 minut przewracamy słoiki do góry dnem i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować