Papryka na grilla nadziewana serem, kiełbasą i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Takie pyszne papryczki nadziewane najlepiej przygotować na grillu. Będą one wspaniałą przekąską i zaręczam, że szybko znikną ze stołu podczas niedzielnego grilla. Są bardzo proste i szybkie w wykonaniu, a efekt końcowy na pewno was nie rozczaruje ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 5 niewielkich podłużnych papryk czerwonych,
    10 długich plastrów boczku
    10 małych kiełbasek,
    250 g serka kanapkowego,
    1 szklanka tartego sera żółtego,
    1 łyżeczka chilli w proszku,
    2 szalotki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Papryka na grilla nadziewana serem, kiełbasą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki przekrój wzdłuż na pół i usuń z nich nasiona.
  • 2. Serek kanapkowy wymieszaj z serem żółtym, przyprawą chilli i drobno posiekaną cebulką szalotką.
  • 3. Mieszanką serową wypełnij łódeczki powstałe z papryk.
  • 4. Na wierzch serka połóż po jednej przekrojonej wzdłuż na pół kiełbasce.
  • 5. Tak nadziane papryczki owiń dookoła plastrami boczku. Ja miałam krótki boczek więc ułożyłam go na górze.Jeśli boczek nie będzie się dobrze trzymać, wówczas przymocuj go wykałaczką.
  • 6. Nadziewane papryczki połóż na grilla i smaż pod przykryciem, aż boczek zrobi się chrupiący a papryka miękka.

Porady

Gotowe papryki najlepiej przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby wchłonął on nadmiar tłuszczu z boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kiełbasa Papryka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować