Papryka na zimno

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis moja mama przywiozła z Włoch. Papryka jest pyszna jako dodatek do wędlin.

Składniki:

  • ● 1 kg czerwonej papryki
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● pęczek natki pietruszki
    ● ocet winny
    ● 3-4 łyżki oliwy
    ● sól, suszona ostra papryka w płatkach

Papryka na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem
    i pieczemy w temp. 220 °C,
    aż skórka się przypiecze
    i pomarszczy. Studzimy.
    Skórkę zdejmujemy, usuwamy
    gniazda nasienne.
    Miąższ kroimy w paski.
  • 2. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Natkę
    myjemy, osuszamy, obrywamy
    listki i siekamy. Mieszamy
    z czosnkiem i papryką.
    Dodajemy ocet, oliwę,
    sól i paprykę w płatkach.
    Dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy