Papryka nadziewana bulgurem i kurkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pieczona papryka ma niesamowity smak, do tego połączenie naszej ulubionej kaszy i ukochanych kurek...wystarczy :P

  • 60 min

Składniki:

  • 4 duże papryki czerwone
    150 g kaszy bulgur
    200 g kurek
    1 duża cebula
    1 łyżeczka ghee
    150 g mozzarelli parzonej (tartej)
    4 łyżki oliwy z oliwek
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Papryka nadziewana bulgurem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka nadziewana bulgurem i kurkami 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Studzimy.
    Cebulę siekamy i razem z oczyszczonymi i pokrojonymi kurkami podsmażamy na rozgrzanym maśle. Studzimy.
    Papryki myjemy, odcinamy „kapelusze”, usuwamy gniazda nasienne.
    Ostudzoną kaszę mieszamy z cebulą i kurkami, dodajemy startą mozzarellę, posiekaną natkę, oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewamy wydrążone papryki, zakrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. podajemy zaraz po upieczeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy