Papryka con carne

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pikantne i pyszne

  • 35 min

Składniki:

  • * papryka kolorowa
    * 2 cebule
    * 3 ząbki czosnku
    * 500g mięso mielone
    * 1 kiełbasa
    * 1/2 szkl. wody
    * 1/2 sasz. kaszy jaglanej
    * świeży szpinak
    * parmezan
    * sól
    * pieprz
    * 1 łyzka przyprawy con carne
    * 1 kostka rosołowa- pieczeniowa

Papryka con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka 1. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i dwie z nich kroimy na paseczki.
  • farsz con carne 2. Cebulę i czosnek smażymy na patelni. Dodajemy mięso mielone i pokrojoną kiełbasę. Smażymy. Dodajemy sól, pieprz, przyprawę con carne i kostkę rosołową. Podlewamy pół szkl. wody. Zagotowujemy i wyłączamy gaz. Wsypujemy kaszkę jaglaną i świeże listki szpinaku. Mieszamy i ścieramy parmezan.
  • Faszerowane con carne 3. Farsz nakładamy do wydrążonych papryczek i wierzch posypujemy parmezanem.
  • Faszerowane con carne 4. Nakładamy "kapelusiki" i układamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy troszkę wodą.
    Tak przygotowane wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy 35 minut.

Porady

Zamiast parmezanu możemy użyć innego sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy