Papryka faszerowana mięsem i ryżem

4.5 (186 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłał Stanisław Miśkiewicz

  • Łatwy

Składniki:

  • - Czerwona papryka: 4 sztuki
    - zielona papryka: 4 sztuki
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - przyprawy (do smaku wg. uznania: sól, pieprz, vegeta): 2 szczypty
    - ryż w torebce: 1 sztuka
    - cebulki konserwowe (słoik drobnych): 1 sztuka
    - słodka mielona papryka (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - ostra mielona papryka (do smaku wg. uznania): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryka faszerowana mięsem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy czapeczki z papryk, wydrążamy nasiona.
  • 2. Ugotowany ryż mieszamy z podsmażonym mielonym mięsem, przyprawiamy jak na gołąbki, dodajemy cebulki obtoczone w wymieszanej pół na pół mielonej papryce.
  • 3. Mięso z ryżem i cebulkami nakładamy do wydrążonych papryk, przykrywamy czapeczkami.
  • 4. Wkładamy do garnka z wodą (ok. 1/2 szklanki) i dusimy pod przykryciem około 40 minut. Powstały podczas duszenia sos lekko zagęszczamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować