Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami

4.5 (158 ocen)

Smaczny i zdrowy obiad dla całej rodziny, którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
    3/4 szklanki kaszki kuskus
    300 g pieczarek
    200 g mrożonego szpinaku
    1 duża marchewka
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łodygi sera naciowego
    100 żółtego sera (zetrzeć na tarce)
    sól,pieprz kolorowy grubo mielony,ostra papryka,majeranek,bazylia,oregano
    do smaku
    olej
    1,5 łyżki masła do szpinaku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kaszka

Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami 1.
    Papryki umyć, osuszyć, przekroić na pół, delikatnie wyjąć gniazda
    nasienne.
    Kaszę kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.
    Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,dodać wyciśnięty czosnek i dusić, aż
    do odparowania wody.
    Cebulę pokroić w piórka zeszklić na
    oleju. Marchewkę,pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Seler naciowy pokroić. Następnie dodać do cebuli i poddusić. Wszystko
    dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszką kuskus, żółtym serem,
    doprawić do smaku.
    Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć na blasze lub w naczyniu
    żaroodpornym i podlać wodą.
  • Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami 2. Wstawić na około 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do
    190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Kuskus Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować