PAPRYKA FASZEROWANA KOMOSĄ RYŻOWĄ, CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

4.5 (153 ocen)

Należy pamiętać o pułapce jaką zastawiania na nas quinoa ( podobnie jak kasza jaglana) czyli musimy pamiętać o dokładnym przepłukaniu jej zanim zaczniemy z nią pracować.

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1/2 zielonej papryki
    100 g cukinii
    3 suszone pomidory ( nie z oleju)
    2 rzodkiewki
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    150 g ugotowanej komosy ryżowej
    Sól, pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1/2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Papryka faszerowana komosą ryżową, cukinią i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0k81414 1. Komosę ugotować do miękkości. Odcedzić. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w małą kosteczkę. Pomidory również pokroić drobno. Sprawione rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub drobniutko posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i lekko zeszklić. Wrzucić cukinię oraz rzodkiewkę.
  • image-1x4x56u 2. Dusić do miękkości. Dodać posiekane pomidory i dusić jeszcze 4-5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprze, papryką i tymiankiem. Dodać ketchup. Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać komosę i wymieszać.
  • image-0d5uuqg 3. Farsz przełożyć do papryk. Z czerwonej odciąć „kapelusik” nałożyć farsz, przykryć . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 40-45 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Komosa ryżowa (quinoa)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować